Ικανοποιημένη ταξινόμηση άνθρακα των άνευ ραφής σωλήνων χάλυβα

January 11, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ικανοποιημένη ταξινόμηση άνθρακα των άνευ ραφής σωλήνων χάλυβα

Ο άνευ ραφής σωλήνας χάλυβα άνθρακα διαιρείται σε:

Ο χάλυβας χαμηλού άνθρακα, η περιεκτικότητα σε άνθρακα είναι λιγότερο από 0,25%.
Ο μέσος χάλυβας άνθρακα, η περιεκτικότητα σε άνθρακα είναι 0.25%-0.6%.

Χάλυβας υψηλού άνθρακα με μια περιεκτικότητα σε άνθρακα επάνω από 0,6%.


1. Άνευ ραφής σωλήνας χάλυβα χαμηλού άνθρακα

Ο σωλήνας χάλυβα χαμηλού άνθρακα είναι χάλυβας άνθρακα με μια περιεκτικότητα σε άνθρακα λιγότερο από 0,25%, συμπεριλαμβάνων τους περισσότερους συνηθισμένους δομικούς χάλυβες άνθρακα και μερικούς υψηλής ποιότητας δομικούς χάλυβες άνθρακα, οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούνται για τα δομικά μέρη εφαρμοσμένης μηχανικής που δεν απαιτούν τη θερμική επεξεργασία. Μερικοί ανθρακιάζονται επίσης ή υποβαλλόμενος σε θερμοθεραπεία.

 

2. Γενικός άνευ ραφής σωλήνας περιεκτικότητας σε άνθρακα (μέσος χάλυβας άνθρακα)

 

Μέση καλή θερμική εργασία steelhas άνθρακα και κόβοντας απόδοση, αλλά κακή απόδοση συγκόλλησης. Η δύναμη και η σκληρότητά της είναι υψηλότερες από το χάλυβα χαμηλού άνθρακα, ενώ η πλαστικότητα και η ανθεκτικότητα είναι χαμηλότερες από το χάλυβα χαμηλού άνθρακα. Μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία άμεσα με το κρύο κύλισμα χωρίς θερμική επεξεργασία, ή μπορεί να επεξεργαστεί στη μηχανή ή να σφυρηλατηθεί μετά από τη θερμική επεξεργασία. Ο μέσος χάλυβας άνθρακα έχει τις άριστες περιεκτικές μηχανικές ιδιότητες. Η μέγιστη επιτεύξιμη σκληρότητα είναι για HRC55 (HB538), και σb είναι 600-1100MPa. Επομένως, οι μέσοι χάλυβες άνθρακα χρησιμοποιούνται ευρέως στις διάφορες μέτριες εφαρμογές επιπέδων δύναμης. Όχι μόνο ευρέως χρησιμοποιείται ως οικοδομικό υλικό, αλλά και χρησιμοποιείται για να κάνει τα διάφορα μέρη μηχανών.

3. Άνευ ραφής σωλήνας χάλυβα υψηλού άνθρακα

Ο High-carbon χάλυβας καλείται συχνά χάλυβα εργαλείων, με μια περιεκτικότητα σε άνθρακα 0,60% έως 1,70%, που μπορούν να αποσβηθούν και να μετριαστούν, και έχει την κακή απόδοση συγκόλλησης. Τα σφυριά, οι λοστοί, κ.λπ. όλα αποτελούνται από το χάλυβα με μια περιεκτικότητα σε άνθρακα 0,75%. Τα τέμνοντα εργαλεία όπως τα τρυπάνια, οι βρύσες και τα reamers αποτελούνται από το χάλυβα με μια περιεκτικότητα σε άνθρακα 0,90% έως 1,00%.

Η ιδιότητα συγκόλλησης του χάλυβα εξαρτάται κυρίως από τη χημική σύνθεσή της. Το επιδρύτερο στοιχείο είναι άνθρακας, και όσο υψηλότερη η περιεκτικότητα σε άνθρακα του χάλυβα, τόσο δυσκολότερος αυτό πρόκειται να ενώσει στενά. Τα περισσότερα από τα άλλα στοιχεία ανάμιξης του χάλυβα δεν είναι επίσης συμβάλλοντα στη συγκόλληση, αλλά ο βαθμός επιρροής είναι γενικά πολύ μικρότερος από αυτός του άνθρακα.

Κατά γενική ομολογία, ο χάλυβας χαμηλού άνθρακα έχει την καλή ιδιότητα συγκόλλησης και δεν απαιτεί τις ειδικές μεθόδους επεξεργασίας. Η ένωση με τα βασικά ηλεκτρόδια είναι μόνο απαραίτητη όταν απαιτούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες, τα παχιά πιάτα ή οι υψηλές ζητήσεις και η κατάλληλη προθέρμανση απαιτείται. Όταν η περιεκτικότητα σε άνθρακα και θείου του low-carbon χάλυβα υπερβαίνει το ανώτερο όριο, εκτός από τη λογική επιλογή της μορφής αυλακιού, υψηλής ποιότητας ηλεκτρόδια χαμηλός-υδρογόνου, προθερμαίνοντας και post-heating χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τις θερμικές ρωγμές από τη μείωση της αναλογίας λειωμένων μετάλλων.

Ο μέσος χάλυβας άνθρακα είναι επιρρεπείς σε κρύες ρωγμές κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης. Όσο υψηλότερη η περιεκτικότητα σε άνθρακα, τόσο μεγαλύτερη η σκληραίνοντας τάση της θερμότητα-επηρεασθείσας ζώνης, τόσο μεγαλύτερης η τάση του κρύου ραγίσματος, και τόσο φτωχότερης η ιδιότητα συγκόλλησης. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε άνθρακα του χάλυβα αυξάνεται, έτσι κάνει την περιεκτικότητα σε άνθρακα του μετάλλου συγκόλλησης. Συνδυασμένες με τον αρνητικό αντίκτυπο του θείου, οι συγκολλήσεις είναι επιρρεπές σε καυτό ράγισμα. Επομένως, όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ενώνοντας στενά μέσος χάλυβας άνθρακα, βασικά ηλεκτρόδια με την άριστη αντίσταση ρωγμών, και προθερμαίνοντας και τα post-heating μέτρα πρέπει να ληφθούν για να καταστείλουν το περιστατικό των ρωγμών.

Κατά ένωση του high-carbon χάλυβα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα αυτού του χάλυβα, μεγάλη την πίεση συγκόλλησης θα παραχθεί κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης. Η τάση των σκληραίνοντας και κρύων ρωγμών στη θερμότητα-επηρεασθείσα ζώνη της συγκόλλησης είναι μεγάλη, και η ζώνη συγκόλλησης είναι επίσης επιρρεπείς σε καυτές ρωγμές. Ο High-carbon χάλυβας είναι πιθανότερο να παραγάγει τις καυτές ρωγμές από το χάλυβα μέσος-άνθρακα κατά τη διάρκεια της συγκόλλησης, έτσι έχει τη χειρότερη ιδιότητα συγκόλλησης και δεν χρησιμοποιείται για τις γενικές δομές συγκόλλησης, αλλά μόνο για τη συγκόλληση επισκευής και την επεξεργασία επιφάνειας των ρίψεων. Μετά από τη συγκόλληση, η συγκόλληση πρέπει να μετριαστεί για να ανακουφίσει την πίεση, να καθορίσει τη δομή, να αποτρέψει τις ρωγμές, και να βελτιώσει την απόδοση της συγκόλλησης.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας
Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Ms. admin
Τηλ.: : 15116256436
Φαξ : 86-731-8426-1658
Χαρακτήρες Λοιπά(20/3000)